dimecres, 21 de juliol del 2010

PEDRA SECA

Aquest casal consisteix a reconstruir una petita part del camí de la ruta dels Castells (150 metres Aprx.). Aquesta ruta ressegueix el Camí de la Clota i l'antic Camí Ral, unint el Castell d'Eramprunyà amb l'Hospital de Cervelló.

La Ruta dels Castells que nosaltres arreglem es troba a la Clota. Aquest camí és molt antic, per tant el camí que nosaltres arreglem està molt maltmés. El camí està enmurallat per un petit mur de pedra seca a cada banda del camí i ressegueix la riera.

La pedra seca consisteix en apilar pedres més o menys garns per fer un mur que serveix per delimitar la ruta dels Castells. Els murs estan mig fets, i el nostre grup el que vam fer va ser reconstruir-lo.

Perquè el mur quedi estable i tingui una altura de mig metre es posen pedres grans i amb una cara plana per les dues cares exteriors del mur, per fer que aquestes pedres s'aguantin es posen pedres petites al voltant perquè encaixin perfectament i no es moguin. Tots els espais buit que queden en el mur s'omplen amb pedres petites per donar estabilitat i consistencia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada