dimecres, 21 de juliol del 2010

CASTELL DE L'ERAMPRUNYÀ-GAVÀ- BAIX LLOBREGAT

El dijous dia 8 de juliol del 2010 vam anar al castell de l'Eramprunyà. Aquest castell està inclós en la Ruta dels Castells, que ressegueix des del Castell d'Eramprunyà fins al Camí de la Clota de Begues i continua per l'antic Camí Ral.
Quan vam arribar al castell estava tot ballat per obres de restauració i no vam poder entrar. Varem dinar a la pineda i vam anar a veure la creu que hi ha al davant. A la tarda vam anar a veure les coves que hi ha sota el castell. Hi havia ofrenes a la Verge i al ser d'àrgila el vent els hi ha fet formes ben estranyes!
LA HISTÒRIA DEL CASTELL

Les primeres notícies que ens han arribat del castell data del any 957, moment en que el castell era propietat dels comptes de Barcelona. Posteriorment el van cedir a Gombau de Besora. En el segle XIII el va compra el rei Jaume I.


Anys més tard, concretament al any 1323, Jaume II el va vendre per aconseguir diners per la conquista de Córcega i Cerdenya. L'any 1897 el va adquirir el banquer Manel Girona. Al superior hi havia les edificacions nobles hi ha l'inferior el cementiri, la esglèsia de Sant Miquel i la cisterna. Els dos recintes es comuniquen per una passarel·la de fusta.
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada